Satsingsområder som bidrar til en mer bærekraftig fremtid

Satsingsområder

Grønt Hjerte sin oppgave er å tilrettelegge og utnytte potensialet for fornybar energi i regionens bygningsmasse.

Som en akselerator for fornybar energi jobber vi ikke bare med fylkeskommunens egne bygg, men også i kommunale bygg og annen eiendom.

Vårt fokus er å skape innovative løsninger som fremmer bærekraft, reduserer energiforbruket og styrker det grønne skiftet i hele Trøndelag.

  • Fylke

Fornybar energi i fylkets bygningsmasse

Med mer enn 500 000 m2 bygningsmasse er Trøndelag fylkeskommune en av fylkets største eiendomsaktører. Grønt Hjerte sitt klare formål er å utnytte potensialet for høsting, lagring, produksjon og distribusjon av fornybar energi i fylkets bygningsmasse.

  • Kommune

Grønt Hjerte og kommuner i Trøndelag

Grønt Hjerte ønsker å være en innovativ samarbeidspartner og en akselerator mot fornybar energi sammen med kommuner i Trøndelag. Grønt Hjerte bidrar bl.a. til å optimalisere energiforbruk, redusere behovet for ekstern energi og stabilisere strømnettet.

  • Annen bygningsmasse

Annen bygningsmasse og privat sektor

Grønt Hjerte vil innta en lederrolle i gjennomføringen av det grønne skiftet. Vi ønsker å samarbeide med andre aktører, også i det private markedet. Med fokus på energisamspill og samarbeid skaper vi løsninger sammen med partnere fra offentlig og privat sektor, forskningsmiljøer og investorer.

Grønt Hjerte ønsker å løfte eksisterende bygningsmasse til nye høyder, spesielt med tanke på delmålet på 4-5 GW. Som et ledd i prosessen utlyste Grønt Hjerte en konkurranse som omfattet 9 ulike lokasjoner, med en estimert verdi på 65 MNOK.

Planene for nye, grønne investeringer er mange. Sammen mot en bærekraftig fremtid.

Trøndelag har som mål å bli klimanøytral innen 2030. For å nå dette målet legger Grønt Hjerte til rette for at også andre aktører kan ta i bruk ny, klimavennlig teknologi. Samtidig er det viktig at Grønt Hjerte leder an. Et betydelig potensial ligger i fylkets eksisterende bygningsmasse. For å redusere utslipp er det avgjørende at fylkets bygg bruker mindre energi. Derfor jobber Grønt Hjerte aktivt for å gjøre disse byggene mer energieffektive. I tillegg ønsker Grønt Hjerte å intensivere dette arbeidet i kommunale bygg og annen bygningsmasse i hele Trøndelag, slik at vi alle bidrar til en bærekraftig fremtid.

Forskning og ny teknologi

Grønt Hjerte samarbeider med forskningsmiljøer og teknologipartnere for å utvikle løsninger som forbedrer energibruken og reduserer miljøpåvirkningen. Gjennom disse partnerskapene skaper vi banebrytende teknologi som støtter overgangen til bærekraftig energi og bygger fremtidens energisystemer.

Inngå partnerskap?

Vi tror på kraften av samarbeid og partnerskap for å akselerere overgangen til bærekraftig energi. Vi jobber aktivt med å etablere strategiske partnerskap med relevante aktører i energibransjen, myndigheter, akademiske institusjoner og forskningsmiljøer. Grønt Hjerte er på jakt etter samarbeidspartnere innenfor fornybarsektoren, og vi ønsker gjerne å høre fra deg dersom du er interessert i å inngå et samarbeid med oss.

Investering

Gjennom strategiske investeringer bygger vi grunnlaget for integrerte energisystemer som kutter utslipp, minimerer miljøavtrykket og driver Trøndelag mot et klimanøytralt samfunn. Ønsker dere å være med på å utvikle bærekraftige energiløsninger og fremtidens klimanøytrale bygg? Ta kontakt med oss for å utvikle et grønnere Trønderlag!

Prosjekter

Grønt Hjerte er godt i gang med flere prosjekter som fremmer bærekraftig energibruk i fylkets bygg, kommunens bygg og annen bygningsmasse. Med planlagte investeringer på 160 millioner kroner over de neste årene, er det allerede etablert grønne løsninger ved flere videregående skoler, inkludert Mære, Levanger, Charlottenlund, Cissi Klein, Tiller, Heimdal og Skjetlein.

Mære landbruksskole – Termisk energi som grunnpilar for bærekraftig drift

Les mer

Sparbu

Energi type – Solenergi, Termisk

Energi produsert i året – 1 558 072 kWh

Fosen VGS – Flyfaglinje

Les mer

Ørland

Energi type – Solenergi

Energi produsert i året – 108 000 kWh

Verdal VGS: Tar skrittet mot en klimanøytral fremtid

Les mer

Verdal

Energi type – Solenergi

Energi produsert i året – 511 762 kWh

Cissi Klein VGS: Solcelleanlegg, Termisk Energi og Bærekraftige Byggematerialer

Les mer

Trondheim

Energi type – Solenergi, Termisk

Johan Bojer VGS: Solcelleanlegg og Sjøvannskollektor

Les mer

Vanvikan

Energi type – Solenergi, Termisk

Energi produsert i året – 385.000 kWh

Charlottenlund VGS: Solcelleanlegg

Les mer

Trondheim

Energi type – Solenergi

Energi produsert i året – 350 000

Tiller VGS: Det største solcelleanlegget

Les mer

Trondheim

Energi type – Solenergi

Skjetlein VGS: Solenergi og landbruk

Les mer

Leinstrand

Energi type – Solenergi

Skjetlein VGS: Flowbatterier

Les mer

Leinstrand

Energi type – Batteri

Tiller VGS: Gjenbruk av Nissan Leaf-batterier

Les mer

Trondheim

Energi type – Batteri, Solenergi

Hold deg oppdatert

Få med deg siste nytt innen bærekraftig innovasjon i Trøndelag. Meld deg på vårt nyhetsbrev her, og få informasjon direkte i innboksen din.