Solceller på Charlottenlund

Charlottenlund videregående skole i Trondheim er også hjem til et betydelig solcelleanlegg, som spiller en viktig rolle i fylkeskommunens satsing på fornybar energi. Dette anlegget er strategisk plassert både på taket av skolen, og det gir et betydelig bidrag til skolens energiforsyning. Anlegget sto ferdig 2023.

Det eksisterende solcelleanlegget på Charlottenlund VGS genererer cirka 308 000 kWh per år. Denne energimengden dekker en stor del av skolens energibehov og bidrar til å redusere skolens avhengighet av ikke-fornybare energikilder.

Grønt Hjerte Maksimerer Fornybar Energi på Charlottenlund VGS med Nytt Tilbygg

Grønt Hjerte har vært pådrivende for å øke andelen fornybar energi ved å evaluere potensialet i det nye tilbygget og behovet til resterende bygningsmasse. Det nye tilbygget til Trøndelag Fylkeskommune er bygget i henhold til Zero Emission Building – Operational (ZEB-O) standarder, som har medført en høyere energieffektivitet og redusert behovet for solcellepaneler sammenlignet med konvensjonelle bygg. Hadde man kun brukt ZEB-O standarder, ville man ikke tatt ut potensialet for fornybar energi til det fulle. Grønt Hjerte har derfor sørget for å maksimere installasjonen av solcellepaneler, slik at det også kan leveres mer fornybar energi til resterende av bygningsmasse.

Med det økte arealet fra det nye tilbygget får vi en produksjon på 350 000 kWh per år. De nye solcellepanelene som skal installeres på fasaden og taket, vil være av toppmoderne teknologi som sikrer høy effektivitet og holdbarhet. Ved å installere solceller på fasaden vil man øke produksjonen på vår og høst og ikke så mye på sommeren. Energien er derfor bedre tilpasset byggets behov.

SØK ETTER ANDRE PROSJEKT